30 2

Roeien bij de Koninklijke

Door de ideale ligging van de Vereeniging kunnen er bij de Koninklijke verschillende takken van de roeisport beoefend worden. Naast het traditionele rolbankroeien op de Vecht wordt er op het open water van het Markermeer gevaren in Cornish Pilot Gigs, een van oorsprong houten sloep uit de zuidwest hoek van Groot-Brittannië.

Sinds 2017 is er veel belangstelling voor Coastal Rowing in Nederland en met de ruige weidsheid van het Markermeer heeft de Koninklijke een unieke locatie voor deze tak van roeien. Deze boten gaan het open water op en zijn zeer geschikt voor roeien bij harde wind en golven. Tevens is dit de snelst groeiende roeivariant bij onze Vereeniging. 

Elke roeivariant wordt zowel recreatief als op nationaal en internationaal wedstrijdniveau beoefend. Er is bij de Koninklijke ook belangstelling voor het toerroeien. Met name de rolbankboten en Pilot Gigs zijn geschikt voor lange tochten op de vele wateren van binnen- en buitenland.

De vloot van de Koninklijke is door deze drie roeivarianten zeer gevarieerd. Het reserveren van de boten door de leden wordt overzichtelijk geregeld in het bootreserveringssysteem.

DSC 1826

Roeivaardigheden

De verschillende type roeiboten vragen verschillende roeivaardigheden. De Koninklijke voorziet in eigen opleidingen en organiseert cursussen in samenwerking met roeicentrum Berlage in Amsterdam. Ervaren roeiers kunnen ook bij de Koninklijke terecht en kunnen eenvoudig instromen nadat de afroeicommissie het niveau heeft beoordeeld.

Lidmaatschap

Voorafgaand aan het gewone lidmaatschap van de Koninklijke is er de mogelijkheid om eerst kennis te maken met het roeien. Voor nieuwe roeileden biedt de KNZ&RV de mogelijkheid om als Kennismakingslid Roeien gedurende één kalenderjaar kennis te maken met onze Vereeniging en het roeien. Het kennismakingslid wordt geacht zijn volwaardige lidmaatschap in datzelfde kalenderjaar aan te vragen. 

commissie Roeien

De leden van de Roeicommissie zijn enthousiast en gedreven om de roeiers van de Koninklijke veel plezier te laten beleven aan het roeien. Dit doen zij samen met de roeiers die zich als vrijwilliger aanbieden of gevraagd worden zich in te zetten als instructeur, te helpen bij onderhoud of hand- en spandiensten te leveren bij evenementen en wedstrijden.

INformatie

Wilt u meer informatie over roeien bij de Koninklijke neemt u dan gerust contact op met de secretaris van de Roeicommissie via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl

 

Trainingstijden

Kalender Roeien

coastal-heren-vin-19-031564-knzrv-rsvregatta 2