19-029123-knzrvmuiden

Starten met wedstrijdzeilen

De wedstrijdzeilers, Team KNZ&RV, zijn verdeeld in verschillende groepen: Optimisten, Lasers, 29-ers en J70’s. Er wordt nog gewerkt aan het opstarten van een RS Feva wedstrijdgroep. Elk van de groepen krijgt eigen trainingen, zeilkampen en natuurlijk wedstrijden. Je wordt getraind door enthousiaste trainers; zij hebben zelf veel ervaring met wedstrijdzeilen en kennen de fijne kneepjes. Uiteraard zijn zij gecertificeerde zeilinstructeurs.

Vergevorderde en ambitieuze zeilers in de Laser of 29-er gaan internationaal varen onder de vlag van Koninklijke en onder begeleiding van het Watersportverbond in de Talentenploeg.

Wedstrijdzeilen & Administratie

Als volwaardig jeugdlid van de Koninklijke, ben je automatisch lid bij het Watersportverbond (KNWV) en kun je een startlicentie en een meetbrief aanvragen. Optimist wedstrijdzeilers zijn dan ook automatisch lid van de Optimisten Club Nederland (OCN) onder het lidnummer van het Watersportverbond. Laser wedstrijdzeilers kunnen lid worden van Laserklasse Organisatie Nederland (LON)

Om wedstrijden te mogen zeilen, heb je het volgende nodig:

  • Een geldige meetbrief; je boot moet gemeten en geregistreerd zijn
  • Een startlicentie van het Watersportverbond
  • Een verzekering voor wedstrijdzeilen (controleer je polis; niet overal is wedstrijdzeilen opgenomen)
  • Een ‘Team KNZ&RV’ tanktop voor over je zwemvest
  • Een starthorloge (niet verplicht, wel makkelijk)
  • Het regelboekje

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Commissaris Jeugd of met een van de coordinatoren van de wedstrijdgroepen. Kijk voor een overzicht op de pagina Commissie Jeugd