Onze vloot

De Koninklijke heeft faciliteiten voor les en training in diverse boten. Soms kun je deze boten ook huren & afschrijven bij de Vereeniging. Zo hebben we Optimisten, Lasers, RS feva's, SUPs en J/70's beschikbaar om af te schrijven in Boot Reserveren, waarvoor je eerst contact opneemt met het secretariaat om het te regelen.

optimisten-team-knzrv

Optimist

Vanaf je 6e kun je leren zeilen in de Optimist. Als je eenmaal hebt leren zeilen, kun je kiezen om door te gaan met CWO diploma's en/of door te gaan met wedstrijdzeilen. Je kunt -tot het jaar dat je 15 jaar wordt- wedstrijdzeilen in de Optimist. En je kunt er ook eerder voor kiezen om door te gaan in een RS-Feva, Laser of 29-er.

Voor beginnende zeilers heeft de Koninkllijke club Optimisten beschikbaar.

19-feva-3-002-30439118208-o

RS-Feva

Vanaf je 11e is het mogelijk om te zeilen met de RS Feva. Dit is snelle een 2-mans zwaardboot met gennaker, waarin je spectaculair kunt zeilen. Samen met je zeilmaatje weeg je tussen de 85 en 110 kg (totaal bemanningsgewicht).

Als je wilt kun je ook een keer meedoen aan een zeilwedstrijd. De Koninklijke zeilt haar jeugdwedstrijden bij de Combi Amsterdam.

Wil je eerst ontdekken hoe leuk een RS Feva is? Dan kun je een club Feva huren! Neem hiervoor contact op met het secretariaat.

19-029178-knzrvmuiden

Laser

Voor de jeugdzeiler die ouder is dan 13 of 14 jaar en/of zwaarder is dan 50kg is er de Laser. De Laser is een ontzettend sportief en stoere 1-mansboot en een van de populairste 1-mansboten ter wereld.

Een Laser 4.7 is bij uitstek geschikt voor de zeiler met al wat meer ervaring en biedt een heel goede manier om het zeilen op grotere zwaardboten onder de knie te krijgen en een CWO-diploma 'ZB' te halen. Ben je toe aan meer uitdaging dan kun je door naar een Laser Radial.

De Laser is een boot die je -enkel door het verwisselen van een mastonderdeel en het zeil- in drie verschillende boten kunt veranderen: Laser 4.7, Radial en Standaard. Alle boten hebben dezelfde zeileigenschappen en bezorgen je het echte ‘Laser-gevoel’ en het is ook een Olympische klasse.

Wil je eerst proberen hoe het is om in een Laser te varen? Dan kun je een club Laser van de Koninklijke huren en kun je contact opnemen met het secretariaat.

j702

29-er en J/70

Zeilers die door willen en sneller willen varen, kunnen de overstap maken naar de 29-er of de J/70. 

De Koninklijke heeft een vloot van zes  J/70's.