coastal-dames-michiel-19-031842-knzrv-rsvregatta

Coastal rowing

In Nederland definiëren we coastal rowing als het rolbankroeien op open water. Door de unieke ligging van de Koninklijke aan het Markermeer leent het veelal ruige water zich uitstekend voor het uitvoeren van deze roeisport.

De Koninklijke beschikt inmiddels over een ruime vloot coastal boten: C4X+, C2X en C1X, en is de snelst groeiende roeivariant binnen onze Vereeniging. Meerdere Dames en Heren teams nemen deel aan wedstrijden in het binnen- en buitenland, waarbij het World Rowing Coastal Championship niet ontbreekt.

wrcc-dag-3-a-final-cw4x-1-boei

OLYMPISCHE AMBITIES

Coastal rowing heeft zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport die hoog op de prioriteitenlijst van FISA/World Rowing staat. De FISA/World Rowing vindt deze sport belangrijk omdat het coastal roeien de roeisport aantrekkelijker maakt voor het publiek.

Met het oog op de beoogde toevoeging aan het Olympische programma mag Nederland die boot uiteraard niet missen. Voor de KNZ&RV betekent dit een uitgelezen kans om een rol van betekenis te spelen op het nationale en internationale roeitoneel. Daarom sloegen de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de Koninklijke de handen ineen en ontwikkelden in 2017 een campagne om deze sport ook in Nederland op de kaart te zetten.

coastal-heren-wilco-19-031207-knzrv-rsvregatta

NK klassement Coastal Roeien

Sinds 2018 organiseert de KNRB Commissie Coastal Roeien samen met diverse prominente verenigingen jaarlijks het KNRB Klassement Coastal Roeien; een serie van zes coastal races.

  • Royal Pampus Cup Coastal Regatta, KNZ&RV in Muiden
  • Medemblik Challenge, KZRV Hollandia in Medemblik
  • Coastal Loosdrecht, KWVL in Loosdrecht
  • Coastal Rowing SRV Regatta, SRV in Scheveningen
  • The Rotterdam Harbour Races, ARSR Skadi in Rotterdam
  • IJmeer Challenge, R&ZV De Amstel in Amsterdam

Kalender Roeien

 

Coastal Rowing bij de Koninklijke

informatie

Wilt u meer informatie over Coastal Rowing bij de Koninklijke, neemt u dan gerust contact op met de Coördinator Coastal Rowing via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl.

Er zijn binnen de Koninklijke verschillende Dames, Heren of Mixed coastalteams: wedstrijd en/of recreatieve teams waar u voor uitgenodigd kunt worden. Of u sluit aan bij 'RowingOn' voor dames en heren waar u kunt instappen -op basis van aanwezigheid- op woensdagochtend en/of vrijdagmiddag (vanaf roeivaardigheid S2).

Coastal C1x en C2x reglement

Voor het begruik van de C1x en C2x boten is een Reglement van Orde - Derde bijlage opgesteld. Of kijk op de pagina Reglement van Orde voor een overzicht van alle reglementen.

Coastal en Veiligheid

Kijk voor meer informatie over het gebruik van een coxbox, portofoons en verlichting voor onze C4X+ en veiligheidsmaatregelen najaar & winter op de aparte pagina:

Coastal veiligheid

 

Kratten voor wedstrijden C-vieren

kratten voor wedstrijden C-vieren