Draak 19-004326-knzrvmuiden

Draken training

De Internationale Drakenklasse, een voormalige Olympische klasse, is na 90 jaar sinds haar doop in 1929 de grootste internationale eenheidsklasse wereldwijd met zo’n 1.500 wedstrijd Draken in 32 landen. In Nederland varen ruim 60 wedstrijd Draken, waarvan zo’n twintig bij de Koninklijke.

Twee teams in Muiden hebben voor 2020 als doel gesteld om meer leden van de Koninklijke en/of ouders van Heintjes kennis te laten maken met het zeilen in deze ‘Koning’ van de open kielboten. Daartoe zijn twee Draken in de Muidenhaven beschikbaar, vanaf medio april 2020, voor kennismaking en trainingen.

Het gaat met name om de tuning van de mast en de trim van de zeilen om optimale hoogte en snelheid uit de boot te halen. Ook de toepassing van de wedstrijdregels zal worden uitgelegd en ervaren.

De lokale Drakenvloot wil daarmee de kennis van wedstrijdzeilen bij minder ervaren wedstrijdzeilers verhogen en leden (of potentiële leden) stimuleren om vaker Draak te gaan zeilen. Er heeft zich inmiddels een begin van een damesteam gevormd. Een tweede damesteam in Muiden zou natuurlijk helemaal leuk zijn.

U bent van harte welkom!

INFORMATIE

Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met Philip de Koning Gans, e-mail philipdekoning@gmail.com of mobiel 06 5460 0099.