Toerroeien 2

Toerroeien

Toerroeien is populair in Nederland. We proberen u op deze pagina op de hoogte te houden van interessante tochten. 

TOER! en KNRB

Op de website van TOER! zijn talloze toertochten in binnen- en buitenland te vinden.  Ook de KNRB kent georganiseerde toertochten.

Roeivereniging Breda 

Komend voorjaar 2023 heeft Roeivereniging Breda weer een fraai programma met toertochten voor gastroeiers samengesteld. Korte en lange, spannende en ook leerzame culturele toertochten. Deze tochten staan open voor roeiploegen van KNRB roeiverenigingen. Deelname is mogelijk in ploegen van 4 of 5 roeiers tot groepen van 40 roeiers. Een vloot van schitterende toerboten, wherry's, C4* en C3* boten ligt voor u klaar bij ons in Brabant, aan het water van rivier de Mark bij Breda.
Deze open toertochten zijn alle op vaste data in de maanden April, Mei en Juni 2023 en een in Augustus. Deelname kost slechts € 11 per deelnemer. Dat is inclusief ontvangst met koffie, thee en een versnapering, gebruiksvergoeding voor de boot en toebehoren, verzekering voor de boot en een waterdicht gelamineerde routebeschrijving zodat u gemakkelijk de weg op het water kunt vinden. De walkapiteins zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt, zodat uw toertocht een succes wordt.

Data: Zondag 23 april, dinsdag 2 mei, vrijdag 19 mei (Breda Jazz), zaterdag 20 mei (Breda Jazz), zaterdag 17 juni en vrijdag 18 augustus 2023.

Klik hier voor de brochure voor meer informatie.

E-mail contact voor info en boeking: reot.[antispam].@rvbreda.nl

Benieuwd hoe de vaarroutes lopen? De routebeschrijvingen vindt u hier.

Vogalonga 

In Italië is de Vogalonga populair. De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op eerste Pinksterdag (zondag) wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. De Vogalonga is al door veel leden van de Koninklijke geroeid en met veel plezier.

Informatie

Wilt u meer informatie over toerroeien neemt u dan gerust contact op met de secretaris van de Roeicommissie via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl