Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Toerroeien

Toerroeien in Muiden

Toerroeien 2

De roeiers van de Koninklijke zijn actief als het gaat om toerroeien. De Koninklijke kent eigen evenementen en organiseert die ook met andere roeiverenigingen.
Een jaarlijks terugkerend evenement is de ROWALONG, een roeitoertocht vanuit Muiden naar een mooie picknickplek. De laatste jaren worden de deelnemende roeiers altijd welkom geheten bij stoeterij “Fra Skoti” in Weesp.

Twee keer per jaar organiseert de Walcommissie 'Zon onder Zeilen', waaronder de 'Midzomernacht ZOZ'. Inmiddels is de 'ZOZ' uitgegroeid tot een evenement waaraan ook roeiers deelnemen. Nadat is aangelegd is het genieten van happen, drankjes en elkaars gezelschap en natuurlijk kijken naar de zonsondergang.

Toerroeien !

Tot slot: voor de Koninklijke, de Vereeniging (Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht) en Roeivereniging Naarden wordt elk jaar een ”Yole-de-Mer” toertocht georganiseerd.

Toerroeien in Nederland

Maar toerroeien is groter dan alleen de evenementen in de buurt van Muiden. Er is een interessante website van TOER! www.toertochten-marathon-roeien.nl. Hierop zijn toertochten in binnen- en buitenland te vinden, verslagen van toertochten en men kan zelf aandacht vragen voor een plaatselijke toertocht.

Ook de KNRB heeft op de website toertochten staan www.knrb.nl.

Een kleine greep uit het aanbod:

  • De Dutch Vogalonga is voor het eerst in 2015 door de Stichting Sail Giethoorn georganiseerd. Een waterfestijn voor alles wat vaart en niet dieper steekt dan 60 cm. Het evenement is geïnspireerd door de Venetiaanse Vogalonga en wil een ode aan de kleine watersport brengen. De Venetiaanse Vogalonga wordt al enige decennia georganiseerd en is een begrip onder (internationale) kleine watersporters.
  • Amsterdam Light Festival. Tijdens het Amsterdam Light Festival organiseert Roeicentrum Berlage een twee uur durende roeitocht langs een aantal verlichte kunstwerken. De tocht vaart over de Amstel, de grachten, langs het Centraal Station en weer via de Amstel terug naar Berlage. Een leuk evenement om met een groep te organiseren.

 

TOERROEIEN BUITENLAND

Ook voor toertochten in het buitenland is de website www.toertochten-marathon-roeien.nl interessant, en ook de KNRB (www.knrb.nl), die ’s zomers boten ter beschikking stelt voor leden van de roeibond, heeft op haar site toertochten staan van over de grens.

De reeds genoemde Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. De Vogalonga is al door veel leden van de Koninklijke geroeid en met veel plezier.

Naast Venetië kennen meerdere Europese steden mooie roeitochten waaronder Londen en Berlijn.

Informatie

Heb je een team dat wil toerroeien of zoek je een team? Wil je een toertocht organiseren, of heb je ooit meegedaan aan een leuke toertocht en wil je dat onder de aandacht brengen? Misschien wil je helpen een toertocht te organiseren of heb je andere vragen of suggesties? Mail dan naar neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl.