eredivisie zeilen logo

Eredivisie Zeilen 2021

In 2021 zal er 1 speelronde plaatsvinden in Muiden

Speelronde 1: 22-24 oktober bij de KNZ&RV te in Muiden

Er wordt gevaren in de J/70, met teams van vier personen. Damesteams mogen met vijf personen varen. 

Hoe te volgen

  • Updates worden geplaatst op de facebook pagina van Eredivisie Zeilen
  • Tracking is beschikbaar via RaceQS (teams dienen de tracker zelf te bedienen, dus de organisatie kan geen garanties bieden op volledigheid)

Documenten en andere informatie

Inschrijving vindt plaats via de volgende link:

Speelronde 1 Muiden (tevens finale)

INFORMATIE

Op de pagina van Manage2sail treft u meer informatie aan.

PARKEREN & FACILITEITEN

Parkeren op het terrein van de KNZ&RV is -helaas- zeer beperkt, het parkeren van trailer cq boedelbak als schipper kan alleen in overleg met de havenmeester. Voor een overzicht van onze faciliteiten klik hier

TOT ZIENS

Wij heten u van harte welkom en kijken uit naar uw komst!

Zeilwedstrijdcommissie KNZ&RV


Naam: Competitiereglement 2021  Download
Type: pdf
Grootte: 401 kB
 


eredivisie 2019 winnaars-met-coaches

Persbericht, maandag 7 oktober 2019

WSV Giesbeek wint landstitel in de Eredivisie Zeilen 2019

Onder sterk wisselende omstandigheden zijn dit weekend alle 45 races van de Eredivisie Zeilen gevaren voor de kust van Muiden. Tot de laatste wedstrijden waren er nog zeven teams die aanspraak maakten op het podium. Het is de jeugd van WSV Giesbeek die er uiteindelijk met de titel van door gaat. De overige tickets voor de Sailing Champions League zijn voor Almere Centraal, WV de Meeuwen en de KNZ&RV.

Continuïteit Eredivisie Zeilen gewaarborgd

Gastheer dit weekend was de KNZ&RV te Muiden. Voorzitter Michiel Dis over dit weekend: “We zijn ontzettend blij dat we de Eredivisie hebben mogen hosten en dat het zo succesvol is geweest. Sterk wisselende omstandigheden en de teams hebben zich daarom uitstekend aan elkaar kunnen meten. Het niveau was zeer hoog en de verschillen in punten zeer klein. Ik denk dat we aangetoond hebben dat we de Eredivisie Zeilen als verenigingen een prima vervolg kunnen geven. De continuïteit van dit format lijkt hiermee dan ook gewaarborgd. Daar zijn wij het meest blij mee.”

Hard trainen loont

WSV Giesbeek is het team dat de meeste uren maakt in de J/70 en dat loont. Vorig jaar werden ze al Nederlands kampioen in de J/70, nu winnen ze ook deze verenigingsstrijd.  Teamlid Koen Sibbel zijn reactie op dit weekend: “Er werd ontzettend hard en goed gevaren het hele weekend. De teams zitten erg dicht bij elkaar. We hebben veel getraind het afgelopen jaar en dat betaalde zich uit. De tactiek was om uit de problemen te blijven en bij mindere starts de schade te beperken. We hebben dit hele weekend geen strafrondje hoeven draaien en dat scheelt uiteindelijk natuurlijk flink. We maakten het onszelf op het laatst nog een beetje lastig door een OCS (te vroege start, red.) te varen. Maar pakten daarna de draad weer goed op. We zijn super blij dat het gelukt is!”

Geweldige strijd

Ook de andere twee teams op het podium zijn het eens over het plezier, sportiviteit en de spanning van de wedstrijden. Gosse de Boer van WV de Meeuwen: “Wat een plezier om zo’n prachtevenement te varen! Het was een geweldige strijd op het water met sterke teams en goede organisatie. Wij zijn blij met onze kwalificatie voor de Champions League en kijken uit naar een vervolg van de Eredivisie volgend jaar.”

Dat vervolg wordt de komende tijd met de teams en verenigingen besproken.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Persbericht Eredivisie Zeilen 2019, tekst Fettje Osinga