Instructeurs & Vrijwilligers

19-005665-knzrvmuiden

Zeil-instructeurs

Natuurlijk kunnen we niets zonder instructeurs! Wij zijn altijd op zoek naar instructeurs voor dit of een volgend zeilseizoen.

  • Voor het lesgeven op de J/70 is ruime zeilervaring op een sportief zeiljacht vereist.
  • Voor het lesgeven aan de Lasergroep is ervaring met Laserzeilen én een Klein Vaarbewijs 2 vereist; deze enthousiaste en bonte groep wordt begeleid vanaf een RIB (ook wel een 'pudding' genoemd).
  • Voor het lesgeven aan Jeugd of het behalen van een ZI-certificaat (vanaf 16 jaar) kunt u bij onze pagina van de Jeugd CWO & Veiligheid kijken.

Voor deze groepen is het kunnen acteren in noodsituaties een vereiste.

Instructie geven kan iedere week of in een roulatieschema. Bij interesse graag contact opnemen met Coördinator J/70 en/of Coördinator Laser zeilen (volwassenen), zie Commissie Zeilen.

ZWC 19-004040-knzrvmuiden

Vrijwilligers

Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, voorzien van alle benodigde uitrusting, maakt zeilwedstrijden mogelijk en zorgt voor de kwaliteit die zeilers van ons gewend zijn. De vrijwilligers ondersteunen de Zeilwedstrijdcommissie.

Het assisteren bij een zeilwedstrijd is een ideale manier om nieuwe contacten op te doen tijdens een leuke dag op het water. Er is voor iedereen een passende taak, van het begeleiden in de rubberboten tot het bemannen van het start- of finishschip. En wanneer iedereen weer terug is op de Vereeniging is er altijd gezelligheid op het terras.

Kijkt u graag verder voor meer informatie en (opleidings-)mogelijkheden.

Of bent u nu al enthousiast? Geeft u zich dan op bij de Zeilwedstrijdcommissie 

Fijn dat u vrijwilliger bent of wilt worden binnen een van de wedstrijdcomité’s van onze Vereeniging. Houd deze pagina in de gaten voor handige toevoegingen en inschrijven voor toekomstige evenementen.

STANDAARD ZAKEN

Allereerst is er een aantal standaard zaken verplicht, of die we altijd van u vragen:

  • Houd je ervaring bij – je bent verantwoordelijk voor je eigen opleiding. Dit kan in een excel bestand of in speciale formulieren.
  • Klein Vaarbewijs 2 (bv bij inzet als schipper op een RIB)

Voor ieder die wel eens in een RIB bemant:

AANRADERS

  • Doorloop de andere zelfstudie cursussen via https://watersportacademyonline.nl. Dit kost maximaal(!) 30 minuten per cursus en is zeker aan te raden, na doorlopen van de cursussen ben je Allround Club Official. 
  • www.watersporttest.nl voor het vergroten van je regelkennis.

Indien u verder wil voor nationale- of internationale wedstrijden:

  • Zorg ervoor dat uw ervaring en ‘stages’ door een van onze wedstrijdleiders beoordeeld worden.
  • Zorg ervoor dat u ingedeeld wordt op plaatsen waar u meer van wilt weten.

Het gaat er natuurlijk om dat u mee wilt helpen in de praktijk. Meestal kunnen we uw inzet goed gebruiken! Neem hiervoor graag contact op met de Wedstrijdcommissie.


Naam: Formulier Wedstrijdleider 3  Download
Type: docx
Grootte: 19 kB
 


Naam: Beoordelingsformulier Wedstrijdleider 3-4  Download
Type: docx
Grootte: 30 kB
 

JEUGD WK EN WK ZEILEN 2022 EN 2023

Voor het JeugdWK en WK Zeilen hebben we een aparte pagina met algemene, praktijk- en trainingsinformatie ingericht. Hiervoor moet je wel inloggen.

Klik hier

 

Neem contact op via eissimocdjirtsdew.[antispam].@knzrv.nl of met Ellen Visser, Elmar Pigeaud of Rob Schutte wanneer je wilt helpen of vragen hebt.