Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Opleidingen

1732-medium 2

Algemene informatie

De KNZ&RV biedt haar (aspirant) roeileden en instructeurs verschillende cursussen rolbankroeien om de techniek van het roeien te leren en te verbeteren.

Heb je nog nooit geroeid of heb je interesse om lid te worden dan organiseren we proefroeimiddagen. Als je lid wilt worden en nog nooit hebt geroeid dan start je met de introductiecursus roeien. Voor zowel roeiers die de introductiecursus hebben afgerond als ervaren roeiers zijn er vervolgcursussen.

De KNZ&RV heeft ervaren instructeurs (niveau RI-2 en RI-3) die cursussen en instructie geven. Daarnaast worden instructeurs ingehuurd van Roeicentrum Berlagebrug. Een aantal RI-2 instructeurs vormt de afroeicommissie.

Voor (nieuwe) instructeurs organiseren we diverse cursussen zoals de basis instructeurscursus (BIC) en de KNZ&RV instructeurscursussen (KIC) op de eigen vereeniging. Daarnaast volgen ervaren instructeurs de RI-2 of RI-3 cursus bij de KNRB. 

Introductiecursus roeiers

Als je wilt gaan roeien meld je je eerst aan voor een (kennismakings)lidmaatschap van de KNZ&RV (zie lidmaatschap onder ‘over KNZ&RV).

Als lid kun je bij ons starten met een introductiecursus roeien, bestaand uit 10 lessen. Deze lessen worden gegeven in een rolbankboot. In de laatste les bekijkt een lid van de afroeicommissie je opgedane vaardigheden en krijg je bij voldoende behaalde punten je S1 (scullen niveau 1).

De eerstvolgende introductiecursus start op 11 september en er is plaats voor maximaal zes personen!
Je krijgt twee keer per week les, op woensdag van 18.00 uur tot 19.30 uur en op zaterdag van 11.30 uur tot 13.00 uur. Lesdata: 11, 14, 18, 21 en 25 september en 2, 5, 9, 12 en 16 oktober. De reserveles is op zaterdag 19 oktober.
Let op: op zaterdag 28 september is er geen les ivm de NK Coastalwedstrijd bij IJburg.

Heb je interesse dan kun je je hier aanmelden. De kosten voor 10 lessen bedragen 65 euro.

Vervolgcursus roeiers

Roeien is een technische sport waarin je je altijd kunt blijven ontwikkelen en verbeteren. Voor roeiers van de KNZ&RV bieden we vervolgcursussen van 8 lessen aan. Deze cursussen worden gegeven door ervaren trainers van Roeicentrum Berlagebrug of onze eigen RI-2 instructeurs.

In het reglement van orde, eerste bijlage (onder ‘roeien-algemene informatie), staan de verschillende niveaus in roeivaardigheden beschreven die de KNZ&RV hanteert, namelijk scullen en boordroeien op 3 niveaus.

Momenteel volgen vijf lesgroepen een cursus. Na het zomerreces starten we weer met nieuwe vervolgcursussen. Zodra hier data voor bekend zijn, worden deze hier gepubliceerd.

De kosten voor een cursus van 8 lessen (uitgaande van 4 deelnemers) zijn 65 euro.

Heb je interesse in deze cursus, kun je dit aangeven door een mail te sturen naar: neieor.negnidielpo.[antispam].@knzrv.nl.

Roeiexamen

Op donderdag 11 juli en donderdag 12 september worden tussen 18:30 tot 20:00 roeiexamens afgenomen.
Aanmelden voor de examens kan (na goedvinden van de cursusinstructeur of je begeleider) tot circa 5 dagen voor de examendatum per e-mail aan nemaxeieor.[antispam].@knzrv.nl.
N.B.: S1 examens worden niet op deze data afgenomen maar in overleg met afroeicommissie op de laatste dag van de roeicursus.
SIII en BIII kunnen helaas niet op onze Vereeniging worden afgenomen omdat de KNZRV niet over de vereiste boottypen, respectievelijk Skiff en Tweezonder, beschikt. In overleg met de opleidings- en afroeicommissie kan de roeivaardigheid voor SIII elders worden opgedaan. Voor BIII wordt nog gekeken naar een alternatief.

Basis Instructie Cursus (BIC)

Beginnende roei-instructeurs kunnen de Basis Instructie Cursus (BIC) volgen. Deze wordt gegeven door Loes Meerman. Voorwaarde voor het volgen van deze 2-daagse cursus is dat je een team stuurt/coacht.

In de BIC leer je hoe je een team beter leert roeien. Techniek en oefeningen staan centraal. Loes is een gerenommeerd roeitrainer die zeer inspirerend les geeft. In deze cursus ga je zelf ook roeien, word je gefilmd bij het instrueren en bij het roeien zelf. Theorie en praktijk wisselen elkaar af en je krijgt een persoonlijk lespakket. Je krijgt antwoord op vragen als ‘hoe leer je de beenkracht optimaal gebruiken’, ‘wat doe je fout’, ‘hoe leer je blessures voorkomen’ en ‘welke oefeningen zijn handig’.

Heb je interesse in deze cursus, kun je dit aangeven door een mail te sturen naar: neieor.negnidielpo.[antispam].@knzrv.nl.

KNZ&RV Instructie Cursus (KIC)

Om de kwaliteit van het roeien op een hoger niveau te krijgen is het van belang om een poule van goede interne gekwalificeerde instructeurs in huis te hebben. Deze interne instructeurs zijn nu al veelal verbonden aan een team, maar zouden ook op verzoek (incidenteel) andere teams kunnen coachen.

Daarom organiseert de roeicommissie geregeld een KNZ&RV Instructeurs Cursus (KIC).

De inhoud van de KIC is iedere keer verschillend. Bestaande instructeurs krijgen een uitnodiging als een KIC wordt gegeven.