Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Zuiderzee Regatta 20-22 september - NK ORC4 en NK PION

Geplaatst op 05-05-2019  -  Categorie: Activiteiten

Zuiderzee Regatta 20-22 september 2019 (NK ORC4 en Pion)60358841-305050987089025-5589232703984631808-o

De Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging nodigt, in samenwerking met de klassenorganisaties eigenaren van schepen uit de Pion en de ORC 4 (GPH 720 en hoger) uit voor deelname aan de Zuiderzee Regatta 2019. Voor zowel de Pion als de ORC 4 klasse betreft dit het officiële Nederlands Kampioenschap.

inschrijven via manage2sail

Notice of Race

 

Op vrijdagavond 20 september wordt er voor de bemanningen een captain's dinner (€ 15,- p.p.) geserveerd.

Inschrijven Captain's Dinner

 

Ben je nog op zoek naar bemanning, of als bemanning op zoek naar een team? Laat dat dan weten op tendrr.co. Je kunt je team of jezelf aanmelden, of zoeken naar bestaande teams of bemanning.

zzr op tender.co

 

Van de ORC4 pagina:

ORC 4 ZEILERS OPGELET! ER KOMT EEN NK ORC 4 AAN!
 
Lang geleden had je in Nederland mooie velden in IOR Klasse VIII, in de IMS 6 en later in ORC 4. De laatste jaren is het wedstrijdzeilen met kleine kajuitboten helaas flink afgenomen op een paar lokale vloten J/80’s, Marieholms en ¼ tonners na. En her en der varen er ook nog diverse kajuitboten van grofweg 7 tot 9 meter winter- en/of avondwedstrijden. Meestal is het ORC 4 veld te klein voor een eigen startgroep en dan varen ze met de ORC 3 mee maar dat is niet altijd even leuk. Op de startlijn ligt het veld nog bij elkaar maar meteen na het startschot vliegen de grotere boten er vandoor en is op de wal pas bekend wie heeft gewonnen.
Eind september zeilen de ¼ tonners de finale van de Dutch Quarter Ton Cup 2019 tijdens de Zuiderzee Regatta vanuit Muiden en samen met de organiserende KNZ&RV is het plan opgevat om dan ook meteen het NK ORC 4 2019 te verzeilen. De Noordzee Club heeft begin februari de ORC grens voor dit NK vastgesteld op een GPH van 720 of hoger. Hierin vallen dus alle ¼ tonners maar ook veel andere boten die nooit naar het NK ORC 3 tijdens de North Sea Regatta vanuit Scheveningen zouden gaan. We hopen op op een schitterend deelnemersveld in Muiden en een mooie start van de comeback van de ORC 4. Vrijdag 20 september wordt 's middags een middellange baan van circa 15 mijl gevaren en zaterdag en zondag up- en downwedstrijden in de diepe wiervrije put voor Muiden. De Pionnen varen ook tijdens de Zuiderzee Regatta hun NK dus het belooft een mooi, sportief en gezellig weekend te worden. 
Als er meer dan 20 boten meedoen mag de ORC 4 kampioen het eerste weekend van oktober op de Loosdrechtse Plassen de strijd aangaan met andere Nederlands Kampioenen tijdens de Primus Inter Pares!