Trainingstijden roeiers - paar wijzigingen

Geplaatst op 16-06-2022  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

Dit bericht gaat over enkele wijzigingen in de trainingstijden en toebedeelde boten.

 

Beste roeiers KNZRV,

In de laatste nieuwsbrief die je hebt ontvangen van de roeicommissie dd 2 juni, berichtten we jullie over de indeling van roeiers in de categorieën wedstrijdroeiers, competitieroeiers en toer/recreatieroeiers. In diezelfde nieuwsbrief hebben we uitleg gegeven over de rol van Martijn van Rossum als coach-coördinator en de mogelijkheid hem te benaderen voor coach-vraagstukken. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen hebben verschillende teams – met name uit de categorie wedstrijd en competitie - actie ondernomen en hebben verzoeken gedaan tot wijzigingen in hun huidige trainingsschema’s.

De roeicommisssie heeft zich gebogen over deze wensen en met hier en daar wat kleine wijzigingen en opschuivingen zowel voor- als achteruit, denken we dat we aan de wensen hebben kunnen voldoen.

Tevens hebben we wijzigingen in de boottoebedelingen gemaakt. In plaats van een hele reeks boten op voorhand toe te bedelen aan een team – en zo het risico te lopen dat bij het niet gebruiken van bepaalde boten, deze niet beschikbaar zijn voor andere teams – hebben we gekeken naar de eerste bootvoorkeur van een team.

Als toelichting: in het wedstrijdseizoen zullen de meeste coastalwedstrijd- en competitieteams de coastal-vieren willen gebruiken voor de trainingen; een coastal-vier is in dit geval dus de eerste bootvoorkeur. Dit betekent uiteraard niet dat alleen de deze boot voor jouw team beschikbaar is. Indien boten nog niet zijn gereserveerd en indien je niet de bloktijden en de bijbehorende toebedeelde boten van een ander team in de weg zit, ben je vrij boten te reserveren in “boot reserveren” passend bij je roeibevoegdheid.

Het aangepaste trainingsschema dat per direct ingaat is terug te vinden onder onderstaande knop.

TRAININGSTIJDEN

 

Tot slot: Het advies van de roeicommissie is en blijft dat teams in contact te blijven met elkaar; stem indien nodig bootreserveringen met elkaar af.

 

Mocht je vragen hebben of is het je niet duidelijk, neem dan contact op met Laurien Vermulst (tslumrevl.[antispam].@hotmail.com ) en/of Jacqueline Lambert (neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl)