The Ocean Race 2023

Geplaatst op 23-12-2022  -  Categorie: Nieuws

Dat de Corona epidemie zijn effect had op sportevents wisten we natuurlijk. Maar als je een heel groot event hebt eens in de zoveel jaar waarvoor grote sponsors noodzakelijk zijn dan wordt het als organisatie en deelnemer niet makkelijk de zaken rond te krijgen.

De komende editie van de Ocean Race was ook omgeven door onzekerheden. Daar is gelukkig nu wat aan veranderd. Er gaat geracet worden! En, nog beter…. DutchSail, dus ook de KNZ&RV, doet mee onder de naam Team JaJo. En nog mooier, de schipper van het jonge team is ons nieuwe lid Jelmer van Beek!
The Ocean Race gaat door in een ander opzet dan we gewend zijn. De VO65, zes stuks, zullen een aantal sprint etappes varen en een vijftal IMOCA’s zullen de volledige tour doen.
Aanstaande 15 januari al is de start voor de eerste sprint etappe. Deze start is Allicante en zal finishen in Cabo Verde. Deze etappe is 1900 mijl.
De volgende sprint etappe star top 8 juni is van Aarhus naar Scheveningen met een fly by in Kiel. De laatste sprint etappe start in Scheveningen op 15 juni en zal finishen in Genua.
DE VO65 waarop gevaren gaat worden is de oude Brunel – Janssen de Jong boot die recentelijk is ge-refit bij Royal Huisman in Zaandam. Ons lid Bas van der Heijden heeft een mooi nieuw design voor de romp ontworpen en dat zal binnen kort worden onthuld.

Selectie zeilers Team JAJO

1. Jelmer van Beek – NED – skipper

jelmer2. Max Deckers – NED – navigator
3. Bouwe Bekking – NED – watch leader
4. Rutger Vos – NED – boat captain
5. Laura Van Veen – NED – medic
6. Jorden van Rooijen – NED - bowman
7. Maja Micińska – POL – trim
8. Simbad Quiroga – ESP – trim/helmsman

We zullen u berichten van de ontwikkelingen en in de aanloop naar de aankomst in Scheveningen één en ander organiseren.
Volg Team JaJo op social media (Facebook en Insta) en steun ze!
VO65 - The Ocean Race VO65 Sprint