Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Heerensociëteit 17 oktober

Geplaatst op 01-10-2019  -  Categorie: Nieuws

Na de culturele aftrap op 19 september kijken wij met belangstelling uit naar de presentatie van

Jan Geesink en Frits Daarnhouwer over “De Vrijheid”

In de periode 1926-1928 ontwikkelde de firma Kromhout te Amsterdam een 6½ pk-dieselmotor (K1). Ir. B.F. Huesse (1896-1944), een bekende naam binnen onze Vereeniging, was nauw betrokken bij het ontwerp van het in die tijd hightech dieseltje. Het was de gewoonte bij de firma Kromhout om nieuw ontworpen motoren in schepen te testen. Daarom ontwierp Huesse tevens een Noors spitsgat jachtje dat in 1931 bij de werf van Kok in Huizen onder de naam “Amare” als eerste plezierjacht werd gebouwd.

In haar lange leven en voor de twee jaar durende levensreddende restauratie van 2015-2017 beleefde dit jachtje vele avonturen en verwierf grote bekendheid als een van de schepen van de stripheld: “Kapitein Rob met zijn hond Skip”.

Jan en Frits, beiden bestuursleden van Stichting “De Vrijheid” nemen u op deze avond mee in de geschiedenis, de restauratie en hun recente zeilervaringen met “De Vrijheid”, thans geregistreerd Nederlands maritiem erfgoed!

Graag nodig ik u voor deze bijzondere presentatie uit en zet in op een hoge opkomst uwerzijds.
Wij beginnen weer om 18.00 uur met het gebruikelijke drankje vooraf, gaan dan om 19.00 uur aan tafel, opdat wij om ca. 20.00 uur het woord aan Jan en Frits kunnen geven.
Aanmeldingen a.u.b. vóór 14 oktober bij Robert Giele via e-mail: eleiglner.[antispam].@gmail.com of via tel.nr 06 2243 8036.

Hier vindt u het voorlopige overzicht van de lezingen in de komende maanden - het kan uiteraard nog onderhevig zijn aan veranderingen.


Met vriendelijke groet,
Matthijs van den Adel
Voorzitter Heerensociëteit

PS Mocht u onverhoopt uw aanmelding niet gestand kunnen doen, meldt u zich dan a.u.b. op tijd af en voorkom zomede de doorbelasting van het diner.