Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Vraag&Aanbod

Even voorstellen: Martijn van Rossum

Geplaatst op 18-11-2021  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: roeicommissie

In de laatste jaren heeft het roeien bij de Koninklijke zich stormachtig ontwikkeld. Onder de bezielende aanvoering van geweldige coaches hebben een aantal wedstrijdteams zich ontwikkeld tot het niveau van de Nederlandse en zelfs wereldtop. Het heeft aangetoond dat wanneer je traint onder uitstekende begeleiding en met gebruik van bewezen opbouw en trainingsschema’s je misschien wel meer uit jezelf kunt halen dan je zelf denkt. Andere ploegen en nieuw instromende leden hebben dit ook waargenomen en aangegeven te willen onderzoeken of andere begeleiding hun ook kan helpen in verdere ontwikkeling. Verder heeft de roeicommissie geconstateerd dat een groot aantal roeiers in de winter wil werken aan conditie en kracht ten behoeve van het uitoefenen van de roeisport. Dit blijkt uit de meer dan 60 aanmeldingen voor de door de Koninklijke georganiseerde indoortrainingen die 9 november van start zijn gegaan (inschrijven kan nog steeds)

Dit vraagt om meer inzicht.

De roeicommissie heeft Martijn van Rossum gevraagd een inventarisatie te maken van de trainingswensen van alle roeiteams en de beginnersgroepen, zowel glad, gig als coastal. Nav deze inventarisatie zal de roeicommissie samen met Martijn kijken hoe er invulling gegeven kan worden aan deze gewenste verdere ontwikkeling van de roeiers dmv het aanbieden van verschillende en passende trainingsvormen. Martijn is al begonnen aan deze taak en heeft al samengewerkt met verschillende teams van de Koninklijke in de vorm van een captains-interview of door daadwerkelijk een uurtje aan te sluiten bij de reguliere trainingen. Ook uw team zal binnenkort benaderd worden door Martijn. Mocht dat niet gebeuren, kunt u uiteraard ook zelf contact met hem opnemen via neieor.siraterces.[antispam].@knzrv.nl 

 

Wie is Martijn van Rossum?

martijn-van-rossum

Martijn van Rossum heeft gedurende zijn studie Klinische Psychologie geroeid en gewerkt als hoofdinstructeur bij Roeicentrum Berlagebrug, maar heeft voornamelijk gecoacht. Hij heeft een RC-3 diploma, is RC-2 docent en heeft beroepsmatig veel ervaring met interactie met een diversiteit aan mensen. In 2010 heeft zijn roeivereniging Okeanos hem Lid van Verdienste gemaakt vanwege het ondersteunen van verschillende commissies, ploegen, coaches en het verbinden van verschillende lagen binnen de vereniging. 

Inmiddels is Martijn één van de trainers van de door de Koninklijke recent georganiseerde indoortraining in de gymzaal van de PC Hooftschool in Muiden.