Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Optimistische dag in Enkhuizen

Geplaatst op 17-07-2019  -  Categorie: Nieuws

Op zondag 30 juni werd bij de KNZ&RV Enkhuizen, dankzij het enthousiasme van Buyshavenligger Tjarda Adema, een initiatief tot werkelijkheid gebracht om een gezellige middag in Optimisten voor de vele nieuwe kinderen in de Buyshaven te organiseren. Tjarda regelde deze nautische middag en kreeg enige hulp van onze Jeugdcommissie, het OT Heintjes en havenmeester Chris. Zo werd een pudding vanuit Muiden naar Enkhuizen gebracht en inmiddels worden Optimisten opgeknapt en vaarklaar gemaakt om als Club Optimist in te zetten. Lees hieronder de eerste samenvatting van dit geweldige initiatief!

"Zondag 30 juni was een heel groot succes! Met 5 optimisten, 15 geweldige kinderen (4-12 jaar), begeleidingsboten, Anneke in de catering, enthousiaste en leuke ouders en fantastisch weer hebben we een schitterende dag gehad die zeker voor herhaling vatbaar is. De kinderen kunnen het super goed samen vinden. Wij hoefden echt niks er aan te doen, om ze met elkaar te laten integreren. De ouders hebben het ook erg leuk en gezellig gehad.

En oh, wat een leuke reacties op de haven, wat kwamen veel mensen een kijkje nemen en wat een hoop fotomateriaal heb ik al ontvangen. En ook na afloop positieve mails van Buyshavenliggers! Er is dus ook vanuit 'de oudere liggers' heel veel draagvlak! Eén ligplaatshouder, Hajo Wildschut, heeft zich zelfs aangemeld als ondersteuning bij allerhande zaken omtrent het jeugdzeilen! Gaaf toch! Wij gaan hem zeker betrekken!

In de ochtend hebben we eerst de wensen verkend en de kids hebben lekker samen gespeeld op de haven. Groot en klein, allemaal samen! In de middag zijn we het water op gegaan. Wisselen met de bootjes, samen in bootjes, alleen in bootjes, omslaan en rechtzetten oefenen, één groot feest. Na afloop is er nog heerlijk gezwommen (met zwemvesten aan, iedereen vond dat ook doodnormaal). De hoofddoelstelling: samen watersport beleven, is meer dan gehaald. En als bonus staat iedereen open voor een aantal zeillessen volgend seizoen!

Voor nu hartelijk dank voor jullie steun en support en voor het beschikbaar stellen van de middelen! Echt super!
Dank, mede namens alle zeilertjes en hun (groot-)ouders. Fijne zomer, lekker varen/ zeilen!"

De Jeugdcommissie hoopt van harte dat dit initiatief een vervolg gaat krijgen in Enkhuizen en steunen deze enthousiastelingen dan ook. Wilt u ook een bijdrage leveren? Dat kan! Heeft u nog een oude Optimist liggen of bruikbare Optimist onderdelen (zeilen, giek, spriet, mast, roer, zwaard etc.) of een walttrailertje; dan bent u van harte welkom deze onderdelen te doneren aan de Jeugdcommissie voor een complete en bruikbare collectie 'Club Optimisten'. Alvast hartelijk dank!

Monique Coebergh, commissaris Jeugd

 img-20190711-wa0008-002