Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Doop Coastals

Geplaatst op 24-11-2019  -  Categorie: Nieuws

Op zondag 24 november werden er drie Coastals gedoopt met de woorden 'Ik doop u en wens u en uw bemanning een behouden vaart'. We hebben besloten de namen van de afgelopen WK steden aan te houden waar we als Koninklijke met coastal roeien mee te maken hebben gehad.

De allereerste kennismaking was in Monaco, waar Harald Kruithof oud Commissaris Roeien, naar toe is gegaan om te onderzoeken of dit Coastal Rowing iets voor de Koninklijke zou kunnen zijn. Daar kwam hij enthousiast vandaan en heeft het coastal roeien in eerste instantie binnen de Koninklijke en daarna landelijk vanuit de KNRB opgepakt en gebracht tot waar het nu staat. Het WK in Monaco is dus de start voor het Koninklijk coastal roeien geweest.

Daarna hebben we als deelnemer ons eerste WK in Thonon-les-Bains gevaren, gevolgd door de WK’s in Victoria, Canada en recent Hong Kong, Victoria Harbour.2019-doop-coastals-collage-2

 

Monaco werd enthousiast gedoopt door Margot Eras, Thonon-les-Bains liefdevol door Tjabien Wissenraet en Laurien Vermulst had de eer de Victoria te dopen.

 

Marcel Revet

Commissaris Roeien