Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Jeugdevenementen en Zeilkampen

Als Koninklijk jeugdlid en Heintje of Hein is er, naast de training en de tochten op de Philippine, genoeg leuks te doen. Hieronder dan ook een opsomming van verschillende evenementen en zeilkampen voor jeugdleden. Deelname is alleen mogelijk voor (aspirant-)jeugdleden van de Koninklijke m.u.v. de Opstapdag.

Door het jaar heen organiseren we vaak ook nog leuke middagen met een BBQ en waterpret!

combi-muiden-2017

Combi Muiden

Als een van de 12 zeilverenigingen van de regionale zeilwedstrijdorganisatie ‘Combi Amsterdam’ mogen wij ieder jaar de Combi Muiden organiseren. Een regionale zeilwedstrijd voor Optimisten, Laser 4.7, Laser Radial, RS Feva en Splash zeilers. Ook als je niet meezeilt is het tijdens de Combi Muiden een gezellige bedoeling.

Kijk voor meer informatie op Combi Amsterdam of op onze eigen pagina Combi Muiden. De Combi wedstrijden worden verdeeld in twee periodes: de Voorjaarscombi (voor de zomervakantie) en de Najaarscombi (na de zomervakantie).

kingscup-2017

Kings Cup

Er is in Nederland een aantal Koninklijke Zeilverenigingen. Samen met de Vereeniging (Loosdrecht), De Maas (Rotterdam) en de Koninklijke verdedigen we de eer van ieders vereniging in de jaarlijkse 'Kings Cup'. Een sportieve & gezellige strijd tussen de Optimistenzeilers van de KWVL, de KR&ZV De Maas en de KNZ&RV.

Ieder jaar staat één van de drie aan het roer van de organisatie. Ieder jaar is er dan ook een andere wisseltrophee te bemachtingen; in Loosdrecht is de wisseltrofee de ‘Jongmaatjes’, bij de Maas noemen ze deze ‘Paddeltje’ en bij de Koninklijke ‘Muidenserie’.

De inschrijving staat open voor Optimistenzeilers van de Heintjes CWO groepen en de Optimisten Groen zeilers. Kijk voor meer informatie op Kings Cup.

1979

Pi weekenden

Als Heintjes & Heinen onder de 14 jaar heb je een voordeel… ook al ben je nog geen 14 jaar je kunt wel mee op Pi weekend! Voor de Heintjes van de CWO groepen is er een eigen Pi weekend; beter bekend als het Pi Avontuur. En zo plannen we ook voor Optimisten Goud en Optimist Groen een Pi weekend en een apart weekend voor de Laser en Feva zeilers. 

Samen met het OT Pi vaar je op de Philippine naar een mooie locatie. Je eet & slaapt aan boord. En reken maar… als je thuis komt lig je al snel op 1 oor te dromen & deinen van de Pi.

opstapdag 2

Opstapdag

Ieder jaar organiseren we een zogenoemde ‘Opstapdag’. Een ideale gelegenheid om eens in een andere boot te varen. Zo kun je proefvaren in een Optimist, Laser 4.7 of Radial (1-mans), RS-Feva of 29-er (2-mans). Zo kun je weloverwogen een keuze voor je volgende boot maken.

Vriendjes en/of vriendinnetjes zijn op deze dag ook van harte welkom. Zo kun jij ze laten zien wat zeilen bij de Heintjes & Heinen inhoudt. En wie weet worden ze dan net zo enthousiast als jij.

jeugdfeest disco

Jeugd Jaarfeest

Aan het einde van het zeilseizoen, zo in november, sluiten we het jaar af met een Jeugd Jaarfeest. Ieder jaar weer een andere invulling. Een belangrijk onderdeel van deze avond is de uitreiking van de 'Peter Pan Cup' door de Commissaris Jeugd. Deze wisselprijs is voor een dapper Heintje dat alle kenmerken van een doorzetter vertoont. 

Meer informatie ontvang je via de Jeugdcommissie. Op de Activiteitenkalender kun je de eerst volgende datum vinden.

blogfoto-opruimen-990x675

Opruimdag

Op de dag van het Jeugd Jaarfeest is het eerst Opruimdag. Dan maken we de Noordkaap, de Noordkop en de opslagcontainers klaar voor een winterslaap. Alle spullen worden opgeruimd, je bootje mag naar de winterstalling en de container gaat leeg. Het is altijd een heel gezellige dag en… vele handen maken licht werk.

lustrum 2

Jeugdlustrum

De Heintjes is in 1982 opgericht en iedere vijf jaar besteden we daar natuurlijk aandacht aan. De Koninklijke is in 1847 opgericht en… toevallig vallen deze lustra samen. Eén groot feestjaar!

13 23 dsc06848 32215509903 o

Pre-zomer zeilkamp

Voor de Optimisten en Laser Wedstrijdgroepen is er aan het begin van de zomervakantie (regio Noord) een Pre-Zomer Trainingskamp. Drie tot vijf dagen van ’s ochtends tot ’s middags zeilen. Je slaapt thuis. Op de laatste avond wordt er vaak een diner op de Sociëteit georganiseerd voor de trainers, zeilers en ouders.

1514

Zomerzeilkamp

Wedstrijdgroepen

Aan het einde van de zomervakantie is het Zomerzeil Wedstrijdkamp voor Optimist en Laser wedstrijdgroepen. In de laatste week (regio Noord) vanaf woensdag t/m zondag onafgebroken samen instructie, zeiltraining, bootcamp en meer; serieus en minder serieus. Je slaapt op schepen van leden in de Muidenhaven.

Zeil je bij de Heintjes (Optimist CWO groepen) en heb je tenminste CWO-2 en wil je wel eens proberen of wedstrijdzeilen iets voor jou is? Dan kun je ook inschrijven voor het Wedstrijdkamp Optimist. De datum van het Zeilwedstrijdkamp is afhankelijk van de jeugdzeilen wedstrijdkalender.

Heintjes

In het weekend van de laatste zomervakantieweek (regio Noord) sluiten de Heintjes aan bij de Wedstrijdgroepen. Vanaf vrijdag tot en met zondag is het Zomerzeilkamp Heintjes en zijn er ook gezamenlijke activiteiten met de Wedstrijdgroepen. De Heintjes slapen op de Pi.

De exacte datum van het Zomerzeilkamp zal afhankelijk van het wedstrijdprogramma van de Optimisten, bepaald worden. Valt het wedstrijdprogramma ongunstig dan organiseren we een zeilkamp ergens in september alleen voor Heintjes.