Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Eredivisie zeilen 2019

eredivisieVan vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober vindt er 1 Eredivise Zeilen evenement plaats. Dit is direct de finale. Eén kans dus om je team op de kaart te zetten!

Er wordt gevaren in de J/70, met teams van vier personen. Damesteams mogen met vijf personen varen. Dit keer voor de haven van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging te Muiden.

Hoe te volgen

  • Updates worden geplaatst op de facebook pagina van Eredivisie Zeilen
  • Tracking is beschikbaar via RaceQS (teams dienen de tracker zelf te bedienen, dus de organisatie kan geen garanties bieden op volledigheid)

Documenten en andere informatie

Reglement Eredivisie Zeilen 2019

Programma Eredivisie Zeilen 2019

Pairing List Eredivisie Zeilen 2019

 

eredivisie 2019 winnaars-met-coaches

Persbericht, maandag 7 oktober 2019

WSV Giesbeek wint landstitel in de Eredivisie Zeilen

Onder sterk wisselende omstandigheden zijn dit weekend alle 45 races van de Eredivisie Zeilen gevaren voor de kust van Muiden. Tot de laatste wedstrijden waren er nog zeven teams die aanspraak maakten op het podium. Het is de jeugd van WSV Giesbeek die er uiteindelijk met de titel van door gaat. De overige tickets voor de Sailing Champions League zijn voor Almere Centraal, WV de Meeuwen en de KNZ&RV.

 

Continuïteit Eredivisie Zeilen gewaarborgd

Gastheer dit weekend was de KNZ&RV te Muiden. Voorzitter Michiel Dis over dit weekend: “We zijn ontzettend blij dat we de Eredivisie hebben mogen hosten en dat het zo succesvol is geweest. Sterk wisselende omstandigheden en de teams hebben zich daarom uitstekend aan elkaar kunnen meten. Het niveau was zeer hoog en de verschillen in punten zeer klein. Ik denk dat we aangetoond hebben dat we de Eredivisie Zeilen als verenigingen een prima vervolg kunnen geven. De continuïteit van dit format lijkt hiermee dan ook gewaarborgd. Daar zijn wij het meest blij mee.”

 

Hard trainen loont

WSV Giesbeek is het team dat de meeste uren maakt in de J/70 en dat loont. Vorig jaar werden ze al Nederlands kampioen in de J/70, nu winnen ze ook deze verenigingsstrijd.  Teamlid Koen Sibbel zijn reactie op dit weekend: “Er werd ontzettend hard en goed gevaren het hele weekend. De teams zitten erg dicht bij elkaar. We hebben veel getraind het afgelopen jaar en dat betaalde zich uit. De tactiek was om uit de problemen te blijven en bij mindere starts de schade te beperken. We hebben dit hele weekend geen strafrondje hoeven draaien en dat scheelt uiteindelijk natuurlijk flink. We maakten het onszelf op het laatst nog een beetje lastig door een OCS (te vroege start, red.) te varen. Maar pakten daarna de draad weer goed op. We zijn super blij dat het gelukt is!”

 

Geweldige strijd

Ook de andere twee teams op het podium zijn het eens over het plezier, sportiviteit en de spanning van de wedstrijden. Gosse de Boer van WV de Meeuwen: “Wat een plezier om zo’n prachtevenement te varen! Het was een geweldige strijd op het water met sterke teams en goede organisatie. Wij zijn blij met onze kwalificatie voor de Champions League en kijken uit naar een vervolg van de Eredivisie volgend jaar.”

Dat vervolg wordt de komende tijd met de teams en verenigingen besproken.

 

De volledige uitslagen zijn hier te vinden of direct hieronder.

Persbericht Eredivisie Zeilen 2019, tekst Fettje Osinga

Eredivisie Zeilen 2018

Persbericht donderdag 3 oktober 2019

Strijd om de tickets voor de Sailing Champions League barst los

Vrijdag 4 oktober verzamelen 17 verenigingsteams bij de KNZ&RV in Muiden voor het Eredivisie Zeilen evenement van dit jaar. Er staan 45 korte wedstrijden op het programma die gevaren worden in de J/70 sportboot. Er wordt tot en met zondag gestreden om de vier tickets voor de voorrondes van de Sailing Champions League 2020.

 

Een verfrissende impuls

Het internationale format geeft de teams de kans om tegen de beste teams van Europa te zeilen op unieke plekken. Het team van Almere Centraal was de enige die de voorrondes door kwam dit jaar: “Sailing Champions League is voor ons team echt een uitdaging. De finales in St Moritz waren spannend en close-racing. Het format is zeer succesvol en geeft onze sport een verfrissende impuls.” Aldus de teamcaptain van het team John den Engelsman.

 

Jong talent

Er werd de afgelopen jaren door een aantal deelnemende verenigingen al ingezet op jeugdleden, zoals WSV Giesbeek en WV Breskens, die ook dit weekend weer in actie komen. Voor dit evenement brengt ook het Watersportverbond een talentteam aan de start. "We vinden het heel leuk om binnen het Watersportverbond talentteam een samenwerking te zien van talenten uit het zeezeilen en olympisch zeilen. Dit is voor de talenten een mooie kans om tegen de sterke bezette verenigingsteams te racen. Ook is het heel waardevol voor hun ontwikkeling om in verschillende boottypes en formats te varen.“ Aldus Manager Topsport Serge Kats.

 

KNZ&RV trekt de kar

De Eredivisie Zeilen 2019 heeft dit jaar niet in hetzelfde format plaats kunnen vinden met de vijf evenementen door het hele land zoals de voorgaande jaren. Michiel van Dis, voorzitter van de KNZ&RV geeft aan naar de toekomst te kijken “Door het event naar de verenigingen te halen hopen we een meer gedragen platform te creeeren en met lagere kosten kunnen vormgeven. We hopen op die manier de continuiteit naar de toekomst te waarborgen”.

 

Hoe te volgen

De wedstrijdbaan komt zo dicht mogelijk bij de Noordkop van de haven van de KNZ&RV, waar ook de wachtende teams hun uitvalsbasis hebben. Iedereen is van harte welkom om hier te komen kijken. Het event is verder te volgen via de facebook pagina van de Eredivisie Zeilen en de website van de KNZ&RV.

Persbericht Eredivisie Zeilen 2019, tekst Fettje Osinga